Om oss

I nya lokaler vid Storängen i Karlskoga hittar du idag Mandel Cykel & Trädgård. Lennart och Anders flyttade verksamheten dit vintern 2014/15 och den 27 februari 2015 hade de premiär.
- Att flytta hit var väldigt bra för oss. Vi hade växt ur den förra lokalen och den här passade oss perfekt. Här har vi en lättillgänglig lokal där vi kan ha butik och verkstad intill varandra säger Anders.
​- Plus att själva lokalen är ljus och fräsch så att vi kan visa upp våra produkter på ett helt annat sätt än tidigare säger Lennart.

​Anders och Lennart har arbetat till och från tillsammans sen 1989. De känner varandra utan och innan och Lennart berättar att de kompletterar varandra väldigt bra. 
- Jag har ett förflutet som tävlingscyklist och har jobbat i butik i många år. 
Anders har skruvat med motorer och är duktig på verkstadsarbete. 
Tillsammans med våra anställda har vi mycket kunskap inom både cykel och trädgård säger Lennart.
Den nya lokalen är cirka hundra kvadratmeter större än den förra men den öppna planlösningen och rymden gör att den känns ännu större. Butiksytan är uppdelad på två avdelningar.
En med cykel och en med trädgård.
På båda avdelningarna hittar du välkända kvalitetsmärken i olika prisklasser.
- Vi har valt att hålla hög klass på våra produkter.
De kanske är lite dyrare än hos andra butiker men i gengäld får du en produkt som håller.
Du kan lämna in den här när det är dags för service och vi hjälper alltid till om det skulle dyka upp oväntade problem säger Anders.
Årets storsäljare är robotgräsklipparen på trädgårdsavdelningen och elcykeln på cykelavdelningen.
- Vi tolkar det som att våra kunder är lite bekväma säger Anders och skrattar. Att just robotgräsklipparen är en storsäljare förvånar inte grabbarna. Den är enligt dem världens bästa klippare.
Mandel Cykel  TradgardMandel Cykel  Tradgard
Mandel Cykel Tradgard
om oss
- Visst väljer många den för att slippa klippa själv men fler har också kommit på att du får en väldigt fin gräsmatta. Hemligheten är att den klipper så lite åt gången så att det avklippta gräset förmultnar snabbt och blir till gödning för gräsmattan säger Lennart. En bra robotgräsklippare är en god investering enligt Lennart och Anders.